שייקים ירוקים ובריאים

5 שייקים ירוקים טעימים

חוקים שעליך להכיר לפני שאת מכינה שייק ירוק:
יותר מים- יותר נוזלי.
פחות מים- יותר סמיך.
תוספת קרח מוסיפה נפח לשייק.
תוספת אבקת חלבון מוסיפה חלבון וסמיכות.

עקרון הסמיכות שעליך להכיר:
העלים נכנסים קודם ומעליהם הפרי (כדי לדחוס את הכל למטה), לאחר מכן מחצית מכמות הנוזלים והקרח.
אחרי כמה ערבובים, התערובת מקטינה נפח וניתן להוסיף את יתר הנוזלים.
אם רוצים להגדיל את נפח המנה, ניתן לאחר הערבוב הראשוני (שהתערובת מורידה נפח), להוסיף עוד חופן עלים ומעליהם עוד קרח ,לערבב שנית, ובמידת הצורך להוסיף נוזלים.

*אפשר להוסיף כף מדידה שלמה של אבקת חלבון וניל

שייק עלי בייבי ואגסים

המרכיבים:
חופן עלי בייבי
1 אגס
אפשר להמתיק עם עוד תמר
1 כוס מים
חצי כוס קרח
2 אגוזי ברזיל
אופן ההכנה: הכניסו את כל החומרים לבלנדר וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.

 שייק תפוח-בננה מנגולד
חצי תפוח בשל (רצוי אורגני)
חצי בננה
2-3 עלי מנגולד (אפשר יותר אם הטעם לא דומיננטי מידי)
*שימו לב- הגבעול הוא בעל הטעם המריר יותר, לכן יש אפשרות להשתמש רק בעלים ללא גבעול.
חצי כוס עלי תרד
כפית זרעי פשתן
כוס מים + קרח

אופן ההכנה: טוחנים את כל המצרכים בבלנדר בעוצמה חזקה עד לקבלת מרקם אחיד 

שייק תרד- טחינה- פרי
כוס עלי תרד (רצוי אורגני)
בננה/ תפוח
כפית סילאן
כף טחינה גולמית
כוס מים+ קרח
אופן הכנה: לטחון הכל עד קבלת מרקם רצוי

שייק תות תאנה נענע ותרד
כוס עלי תרד
חופן עלי נענע (דומיננטיות באופן אישי לפי הטעם)
4 תותים
2 תאנים
כפית זרעי צ'יה או פשתן
כוס מים וקרח

שייק בננה חסה אגוז תמר
כוס עלי חסה מסולסלת בצבעים (סגולה, ירוקה בהירה וירוקה כהה)
בננה
תמר
4 אגוזי מלך
כוס מים+ קרח

לרוויה :)

מתכונים נוספים

פשטידת גבינה עם ברוקולי ובצל

פשטידה קלה ומהירה להכנה, עשירה סידן וחלבון
מאת ליאור רינגל, נטורופטית ומנחה לאורח חיים בריא
למתכון

עוגיות קפה שלא יזיקו

עוגיות קפה מפנקות עם רכיבים מזינים שכיף לנשנש לצד הקפה
מאת ליאור רינגל, נטורופטית ומנחה לאורח חיים בריא
 
למתכון