רוזלעך מקמח כוסמין מועשרים חלבון

המתכון מתאים ל32 יחידות רוזלעך קטנים או 16 רוזלעך גדולים
החומרים להכנת הבצק
:
שתי כוסות קמח כוסמין מלא וכוס אחת קמח רגיל (אפשר גם רק כוסמין מלא
שליש  כוס משקה סויה ללא סוכר (אפשר להשתמש בכל סוג של חלב או תחליף חלב
 200 
גרם טופו רגיל- כן כן , לכן המתכון מועשר חלבון ובאמת שלא מרגישים את הטעם!
כף אחת של סילאן ועוד 3 כפות של סוויטנגו- תחליף סוכר (אפשר להשתמש גם בסוכר רגיל
 1/4 
כוס שמן קוקוס נוזלי
 1
כפית תמצית וניל
 1
כפית אבקת אפיה
אפשר להוסיף כף אבקת חלבון וניל אבל ממש לא חובה

אופציה לממרחים :
ממרח קראנץ' תמרים אגוזים קינמון: 8 תמרי מג'הול מגולענים, להכניס לקערה עם כף סילאן ולמיקרו למשך 30 שניות. למעוך עם מזלג ולערבב עם כפית שטוחה קינמון וחופן אגוזי מלך ופקאן שבורים קטן

לקרם השוקולד: אפשר שוקולד השחר או להשתמש בממרח שוקולד-טחינה טבעוני וללא סוכר 
ממרח "ריבת חלב ביתית": לערבב 1/4 כוס ממרח שקדים לבן עם 3 כפות מייפל


לזיגוג לאחר האפיה:
אופציה לא טבעונית: לערבב ביצה עם כפית מים ולמרוח קלות לפני האפייה
אופציה טבעונית: 3 כפות מייפל + 2 כפות מים- לצמצם בסיר קטן על הכיריים עד שמסמיך (לשים לב שלא יישרף). מומלץ לעשות זאת בסמוך לסיום האפיה ולמרוח אחרי האפיה.

 
חממו תנור ל200 מעלות והכינו מראש על השיש תבנית עם נייר אפיה.

אופן ההכנה:
הכנת הבצק במעבד מזון:
לסנן את הטופו, להכניס לתוך מעבד מזון עם סכין כפול ולטחון. בהדרגה להוסיף את החלב, הסילאן, תמצית הוניל ושמן הקוקוס.
לטחון עד שנהיה מרקם של משחה אחידה ולהוסיף את אבקת האפיה ובהדרגה את הקמח (מעט קמח ולטחון, מעט קמח ולטחון..)
לטחון עד שהמרקם הופך לבצקי ולהעביר לקערה גדולה ללישה ידנית (אם הבצק קשה מידי ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות מהחלב)

הבצק אמור להיות קל לעיבוד ולא מתפורר.
להנמיך את חום התנור ל180 מעלות

לחלק את הבצק שהתקבל ל-4 חלקים שווים.
חשוב מאוד לקמח מעט את משטח העבודה הנקי וגם את המערוך.
לרדד כל יחידת בצק לעיגול לעובי 1/3 ס"מ. 

למרוח את הממרח ממש עד לקצוות ועם סכין (אם יש סכין עגולה של פיצה אז זה מצוין אם לא אז סכין רגילה) לחלק את העיגול ל8 משולשים (לרוזלעך קטנים) או 4 משולשים (לרוזלעך יותר גדולים)
 לגלגל כל משולש בעדינות מהחלק הרחב החיצוני עד לקצה השפיצי.

 

 להניח את הרוזלעך על נייר אפיה על תבנית במרווחים של 1.5-2 ס"מ (יכול להיות שתצטרכו 2 מגשים כי , איזה כיף , יוצאים מלא!)


לזגג למעלה את הביצה (או לא לזגג ורק לאחר האפיה לזגג את המייפל הטבעוני)
להכניס לתנור לאפיה של 15-17 דקות. שיקבלו מעט צבע זהוב אך לא יתייבשו.

להגשה פזרו למעלה אבקת סוכר של סוויטנגו או אבקת סוכר רגילה.
ניתן לאחסן במקרר לשבוע ימים או בקופסא אטומה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
בתאבון!


 

מתכונים נוספים