עוגת בננה פקאן טעימה ומזינה
עוגת בננה פקאן טבעונית
כוס קמח מלא
כפית סודה לשתיה
כפית חומץ
2 כפות אבקת
חרובים או קקאו
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים
3/4 כוס בננה מרוסקת ( לטחון בבלנדר עם 1/2 כוס מים)
1/4 כוס סילאן או מייפל
חופן פקאנים שבורים
לציפוי :
4 כפיות
גדושות חמאת בוטנים טבעית ללא תוספים מלאכותיים
2 כפיות
מייפל אמיתי
פקאנים קצוצים
הכיני תבנית עגולה רחבה ושטוחה משומנת מעט (גם בדפנות)
ואת התנור תחממי מראש ל-180 מעלות
לערבב יבשים : קמח, אבקת חרובים,
סודה לשתיה ופקאנים
לערבב בנפרד רטובים:
מייפל או סילאן, רסק תפוחים, בננות מעוכות וחומץ
מוסיפים את היבשים לרטובים
ומערבבים מעט ככל האפשר
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור
ל-20 דקות (אם משתמשים בתבנית אחרת, הזמנים יכולים להשתנות – כדאי לשים לב)
תני לעוגה להתקרר ובנתיים הכיני את הציפוי: חמאת הבוטנים והמייפל עם הפקאנים השבורים ומורחים על העוגה באופן שווה אחרי שהתקררה
בתאבון :)
