עוגת בננה פקאן טעימה ומזינה

עוגת בננה פקאן טבעונית

כוס קמח מלא

כפית סודה לשתיה
כפית חומץ
2 כפות אבקת חרובים או קקאו
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

3/4 כוס בננה מרוסקת ( לטחון בבלנדר עם 1/2 כוס מים)

1/4 כוס סילאן או מייפל

חופן פקאנים שבורים

 

לציפוי :

4 כפיות גדושות חמאת בוטנים טבעית ללא תוספים מלאכותיים
כפיות מייפל אמיתי

פקאנים קצוצים

 

הכיני תבנית עגולה רחבה ושטוחה משומנת מעט (גם בדפנות)

 ואת התנור תחממי מראש ל-180 מעלות

 

לערבב יבשים : קמח, אבקת חרובים, סודה לשתיה ופקאנים

לערבב בנפרד רטובים: מייפל או סילאן, רסק תפוחים, בננות מעוכות וחומץ

מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים מעט ככל האפשר

מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל-20 דקות (אם משתמשים בתבנית אחרת, הזמנים יכולים להשתנות – כדאי לשים לב)

 

תני לעוגה להתקרר ובנתיים הכיני את הציפוי: חמאת הבוטנים והמייפל עם הפקאנים השבורים ומורחים על העוגה באופן שווה אחרי שהתקררה
בתאבון :)

מתכונים נוספים