עוגת בננה פקאן טעימה ומזינה

עוגת בננה פקאן טבעונית

כוס קמח מלא

כפית סודה לשתיה
כפית חומץ
2 כפות אבקת חרובים או קקאו
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

3/4 כוס בננה מרוסקת ( לטחון בבלנדר עם 1/2 כוס מים)

1/4 כוס סילאן או מייפל

חופן פקאנים שבורים

 

לציפוי :

4 כפיות גדושות חמאת בוטנים טבעית ללא תוספים מלאכותיים
כפיות מייפל אמיתי

פקאנים קצוצים

 

הכיני תבנית עגולה רחבה ושטוחה משומנת מעט (גם בדפנות)

 ואת התנור תחממי מראש ל-180 מעלות

 

לערבב יבשים : קמח, אבקת חרובים, סודה לשתיה ופקאנים

לערבב בנפרד רטובים: מייפל או סילאן, רסק תפוחים, בננות מעוכות וחומץ

מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים מעט ככל האפשר

מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל-20 דקות (אם משתמשים בתבנית אחרת, הזמנים יכולים להשתנות – כדאי לשים לב)

 

תני לעוגה להתקרר ובנתיים הכיני את הציפוי: חמאת הבוטנים והמייפל עם הפקאנים השבורים ומורחים על העוגה באופן שווה אחרי שהתקררה
בתאבון :)

מתכונים נוספים

שייקים ירוקים ובריאים

חמישה שייקים ירוקים עשירים בויטמינים ומינרלים
מאת ליאור רינגל, נטורופטית ומנחה לאורח חיים בריא
למתכון

עוגיות קפה שלא יזיקו

עוגיות קפה מפנקות עם רכיבים מזינים שכיף לנשנש לצד הקפה
מאת ליאור רינגל, נטורופטית ומנחה לאורח חיים בריא
 
למתכון