עוגיות קפה שלא יזיקו

עוגיות קפה שלא יזיקו- 50 עוגיות קטנות
רכיבים

 כוס שיבולת שועל דקה
 1/2 כוס קמח כוסמין
2 כפיות שטוחות אבקת קפה נמס (או קפה חזק לפי טעם)
 1/2 כפית סודה לשתיה
 1/4 כפית מלח
 3/4 כוס ממרח שקדים (שקדיה/שקד לבן)
 1/4 כוס שמן קוקוס במרקם רך (תוציאו מראש מהמקרר או שתמיסו במיקרו)
 1/2 כוס סוכר קוקוס (ניתן להשתמש בסוכר דמררה חום ) (זה חצי כוס סוכר על 50 עוגיות!)
 כפית תמצית וניל
 1 ביצה גדולה
  3 כפות תחליף חלב (משקה סויה, משקה שקדים... ללא סוכר)
 לשדרוג (די חובה לדעתי)- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר
אופן הכנה 
חממו תנור מראש על 180 מעלות.
הכינו תבנית עם נייר אפיה על השיש (עליה תניחו את העוגיות)
בקערה בינונית ערבבו: שיבולת שועל, קמח, אבקת קפה, סודה לשתיה ומלח. בקערה נפרדת ערבבו ממרח שקדים, שמן קוקוס וסוכר.
לערבב כדקה ולאחר מכן להוסיף את תמצית הוניל ואת הביצה.  הוסיפו את החומרים היבשים לחומרים הרטובים וערבבו. ואז הוסיפו את כפות החלב בהדרגה על מנת לרכך באופן אחיד את הבצק (הוא דביקי וזה בסדר).
 לאחר אחידות העיסה, קפלו פנימה את השוקולד צ'יפס.
הרטיבי את הידיים וצרו כדורים קטנים בגודל של חצי שקל והניחו במרווח של ס"מ וחצי  בין העוגיות. תמעכו אותן ממש קצת על התבנית.
שימי לב ש
רק חצי מהכמות תכנס למגש אפיה אחד. את החצי השני ניתן לגלגל בניילון נצמד ולשמור במקפיא (ניתן להכי את העוגיות שוב מהבצק הקפוא גם לאחר כמה ימים)
לאפות בין 8-10 דקות .
יש לחכות שמשטח האפיה יתקרר ורק אז לאסוף ממנו את העוגיות.
בתאבון!

מתכונים נוספים