סופלה בצק עוגיות אישי טבעוני וחלבוני

המתכון הבא בריא עשיר חלבון באופן טבעי, עשיר סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.
ניתן לחלק את המתכון ל-4 מנות קטנות בכלי סופלה קטנים מחרס או ל-2 מנות גדולות בכלי סופלה גדולים יותר.
נתחיל בלחמם תנור ל-180 מעלות  ולהכין בחוץ מגש עם 2 או 4 כלי סופלה מחרס.

להכניס הכל למערבל מזון:
100 גרם גרגירי חומוס מקופסת שימורים (סננו היטב את הנוזלים)
50 גרם (או קצת פחות מרבע כוס) חמאת בוטנים טבעית נוזלית
1/8 כוס (או 2 כפות) שיבולת שועל טחונה
1/4 כפית אבקת אפייה
4 כפות סוויטנגו- תחליף סוכר (או סוכר חום רק לקחת בחשבון שיכיל יותר קלוריות)
3 כפות מים (אפשר להוסיף עוד כף או שתיים במידת הצורך)
2 כפות שבבי שוקולד ציפס 

לטחון הכל ביחד (חוץ מהשוקולד ציפס).  יש לעצור מידי פעם את מעבד המזון ובעזרת מרית למשוך מהקצוות של הקערה את הבצק ולטחון שוב.
המרקם אמור להיות "בצקי" כמו בצק עוגיות ומאוד יציב (לא אמור להיות נוזלי!)
אפשר לקפל פנימה את שבבי השוקולד ציפס (להשאיר קצת לקישוט מלמעלה :))
לחלק ל-2 או 4 כלי סופלה מחרס .
הכניסו לתנור למשך כ- 20 דקות.
הוציאו את כלי החרס עם מגבת (זהירות רותח!) ותנו להם להתקרר מעט על השיש (תחזיקו את עצמכם לא לאכול את זה רותח!)
אמור להיות מעט פריך מלמעלה ו"בצקי" כמו בצק עוגיות מבפנים.
המלצה חמה ולא דיאטטית: הוסיפו כדור גלידה וניל לפני האכילה.

ערכים ליחידה אחת מתוך 4:
קלוריות 134
פחמימה 10.7 גרם
חלבון 6.3 גרם
שומן 8.1 גרם

מתכונים נוספים