לחמניות גבינה בריאות

מתכון נפלא ללחמניות גבינה, עשירות סיבים וחלבון, שנח לאכול בארוחת 10 בבית הספר, או לקחת למשרד לעבודה:

 לחמניות גבינה אפויות ובריאות
רכיבים:

2.5 כוסות קמח כוסמין
1.5 כפיות אבקת אפיה
1 כפית תבלין אורגנו יבש
כפית שטוחה מלח
חצי כפית תבלין אבקת שום
3 כפות שמן זית
1 ביצה
1 גביע קוטג' (אני השתמשתי ב3% אבל אפשר גם 5%)
140 גרם יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט עזים אבל אפשר גם רגיל, עד 3%)
50 גרם גבינה בולגרית 5%
חופן גרעיני דלעת (לא חובה).

הכנה:
1. לערבב יבשים בנפרד בקערה גדולה
2. בקערה נפרדת לערבב: ביצה, שמן זית, קוטג, יוגורט, ולפורר גס את הגבינה הבולגרית.
3. להוסיף את הרטובים ליבשים ולערבב עד שמתקבלת עיסה מעט דביקה

לחמם תנור מראש על 180 מעלות.
לאפות במשך 16-20 דקות.

צורות:
אני אוהבת את הלחמניות שהן "גולמיות" וגסות - אז בעזרת כף הנחתי על נייר אפייה במרווחים (יצאו לי 6 יחידות)
מי שאוהבת צורה אסתטית יותר יכולה בעזרת כף ליצוק לתוך תבנית מאפינס מסיליקון.
לצנן ולהגיש.
אפשר לאכסן במקפיא עד שבועיים.

אופציות הגשה:
אפשר לחמם במיקרו ולאכול חם.
אפשר להקפיא, להוציא קר, לעטוף לבית הספר ולאכול את הלחמניה שהיא קרה זה מאוד טעים.
המלצה: תוספת ירקות חתוכים או סלט הולך מעולה עם הלחמניה

מתכונים נוספים