לחמניות גבינה בריאות

מתכון נפלא ללחמניות גבינה, עשירות סיבים וחלבון, שנח לאכול בארוחת 10 בבית הספר, או לקחת למשרד לעבודה:

 לחמניות גבינה אפויות ובריאות
רכיבים:

2.5 כוסות קמח כוסמין
1.5 כפיות אבקת אפיה
1 כפית תבלין אורגנו יבש
כפית שטוחה מלח
חצי כפית תבלין אבקת שום
3 כפות שמן זית
1 ביצה
1 גביע קוטג' (אני השתמשתי ב3% אבל אפשר גם 5%)
140 גרם יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט עזים אבל אפשר גם רגיל, עד 3%)
50 גרם גבינה בולגרית 5%
חופן גרעיני דלעת (לא חובה).

הכנה:
1. לערבב יבשים בנפרד בקערה גדולה
2. בקערה נפרדת לערבב: ביצה, שמן זית, קוטג, יוגורט, ולפורר גס את הגבינה הבולגרית.
3. להוסיף את הרטובים ליבשים ולערבב עד שמתקבלת עיסה מעט דביקה

לחמם תנור מראש על 180 מעלות.
לאפות במשך 16-20 דקות.

צורות:
אני אוהבת את הלחמניות שהן "גולמיות" וגסות - אז בעזרת כף הנחתי על נייר אפייה במרווחים (יצאו לי 6 יחידות)
מי שאוהבת צורה אסתטית יותר יכולה בעזרת כף ליצוק לתוך תבנית מאפינס מסיליקון.
לצנן ולהגיש.
אפשר לאכסן במקפיא עד שבועיים.

אופציות הגשה:
אפשר לחמם במיקרו ולאכול חם.
אפשר להקפיא, להוציא קר, לעטוף לבית הספר ולאכול את הלחמניה שהיא קרה זה מאוד טעים.
המלצה: תוספת ירקות חתוכים או סלט הולך מעולה עם הלחמניה

מתכונים נוספים

עוגיות קפה בריאות ללא ייסורי מצפון

עוגיות קפה מפנקות עם רכיבים מזינים שכיף לנשנש לצד הקפה
מאת ליאור רינגל, נטורופטית ומנחה לאורח חיים בריא
 
למתכון

פשטידת גבינה דיאטטית עם ברוקולי ובצל

פשטידה קלה ומהירה להכנה, עשירה סידן וחלבון
מאת ליאור רינגל, נטורופטית ומנחה לאורח חיים בריא
למתכון